044 594-30-30
01014 Україна, м. Київ,
бульв. Лесі Українки, 29
Які документи необхідно переоформити киянам при перейменуванні вулиць

У Києві на даний момент перейменували велика кількість вулиць, мешканці яких навіть не догадываютсья, потрібно їм міняти документи, і як це зробити.

В Україні у відповідності з законом декомунізації "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки", повинні бути перейменовані не тільки вулиці, площі, бульвари, але і назви міст. У такій ситуації українці не знають, які саме документи необхідно вносити правки, і як це зробити. Наша компанія розібралася, як внести поправки в документи, і в яких випадках це треба робити.

Коли можна не міняти документи:

При перейменування вулиці, на якій знаходиться ваша квартира, не треба міняти правовстановлюючі документи, такі як:

- свідоцтво про право власності;

- свідоцтво про право спадщини;

- договір купівлі-продажу;

- договір міни;

- договір дарування.

Ці документи є дійсними.

Також не варто спеціально змінювати прописку в паспорті - перереєстрацію можна провести при заміні паспорта, прізвища, фотографії.

Всі зміни в ваш паспорт будуть внесені так само при зміні місця проживання. «При зміні місця проживання громадянин повинен письмово повідомити про це орган реєстрації місця проживання протягом 10 днів. Зміни в паспорт працівники служби повинні внести в той же день, а в реєстраційний облік — протягом 7 днів», - пояснюють у КМДА.

В яких випадках змінити документи доведеться:

1. У випадку якщо ви хочете продати, подарувати або залишити у спадок свою квартиру, необхідно самостійно звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно та написати заяву з проханням внести зміни у Держреєстр у зв'язку з перейменуванням вулиці.

2. Якщо ви хочете продати нерухомість, то вам необхідно отримати довідку про перейменування вулиці. Для цього слід звернутися в Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради. При продажу квартири вносити зміни в правовстановлюючі документи не потрібно - вам достатньо довідки про перейменування вулиці. На основі права власності та довідки нотаріус зареєструє операцію і видасть правовстановлюючий документ новому власнику із зазначенням нової назви вулиці.

 

Пошук